Nyári úti cél: Olaszország

Nyári úti cél: Olaszország

Olaszországba érdemes elmenni nyaralni. Hegyek, völgyek, gyönyörű városok és tengerek tömkelege kápráztat el minket. Az összes városnak és régiónak meg van a sajátossága, mint a lakosokra, az ételekre, építészetre vonatkozóan. 

Szerencsére az országban a biciklisek sem unatkozhatnak, akár mountain bike-ot használnak, akár országútit.

Észak-Olaszország, Dél-Tirol, Veneto tartomány, Toszkána és a Garda-tó is szépen fejlődő régiók kerékpározás szempontjából, élvezetes,  kitáblázott túraútvonalak és bicikliutak várják az túrázni vágyókat.

De most nézzünk pár lehetséges úti célt:

Garda-tó:

Tavaly nyáron fejezték be a Garda-tó körüli lebegő bicikli út első, 2 kilométeres szakaszát. A teljes úthossz eléri majd a  140 kilométert, az összköltség pedig a 102 millió eurót. Az utat úgy tervezték meg, hogy bármilyen szintű biciklista jól érezze itt magát, végig tudja tekerni a távot: helyenként alternatív szakaszokat is kínálnak, különösen a hegyi szakaszok mellett. A tó körül most is lehet tekerni, de sajnos még nem végig a parton, de szerintem így is gyönyörű lehet!

Tarvisio – Udine: 

Észak-Olaszországban, a Szlovén határnál is egy nagyot tudunk kirándulni, szerencsére közel is van hozzánk a célpont, hiszen Budapestről 6 óra alatt autóval el lehet jutni Udine-ba. A két város körülbelül 100 kilométerre fekszik egymástól, és a régi vasúti sínek helyett végig biciklis út lett kiépítve, örömünkre.  (Az út egyébként Szlovéniából indul, Jesenice városából) A túraútvonal tele van alagutas-viaduktos részekkel, ami lélegzetelállító lehet. 

Toscana: 

Toscana egy külön világ. Kacskaringós utak, kis falvak, kedves emberek követik egymást. Mind mountain bike-kal, mind országútival érdemes elindulni, szállást is nagyon egyszerű találni a településeken. A régióra jellemzők a kis vendéglők, így a helyi ízeket is meg lehet kóstolni. Találtam is egy elég hasznos oldalt, ahol több útvonalat is ajánlanak, érdemes átnézegetni: 

https://www.montaionemtbtrailarea.com/en/

Brenner-hágótól Bolzano-ig:

Észak-Olaszországban az osztrák határ mellett induló 100 kilométeres szakasz is gyönyörű, és változatos. A Brenner-hágótól Bolzano-ig tartó út jól ki van táblázva, találkozhatunk alagutakkal, aluljárókkal, kerékpáros bárokkal, szerpentinen tekerhetünk, és még kivilágított kerékpáros hidat is láthatunk. Az út dombos, azonban nem nehéz terep, így hobbikerékpárosok, családok is bátran nekivághatnak a túrának.

Trapani-Sciacca:

Szicília nyugati részén fekszik Trapani, a “Két tenger városa”. Rengeteg történelmi látnivaló és csodálatos tengerparti sétány jellemzi a régió központját. Trapaniból a tengerparton délre haladva eljutunk Sciacca-ba, ami körülbelül 110 kilométerre található a várostól. Útközben több gyönyörű település is útba esik, például a közismert borvidék Marsala, és a tengerpartjáról híres Porto Palo. Sciacca a halászat, a karneválok és a gyógyfürdők városa, képeslapra illő látképpel.

Remélem kedvet kaptatok az izgalmas nyaraláshoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

öt + négy =

X