Cycles4Hope

Cycles 4 Hope

Az én mottóm: “Minden nap egy jó cselekedet.” Ez a tett jelenthet bármit. Egy kedves szó az eladónak, félóra séta a szomszéd nénivel, vagy segíthetünk egy hajléktalannak. És itthon ez utóbbit sajnos meg is tehetjük. Nem feltétlen pénzt kell nekik adni, sok más dologgal is kisegíthetjük őket. A boltban vásárolt zsemle és felvágott akár több napi elemózsiát jelenthet számukra, de a higiénia miatt egy szappan, borotva is óriási segítség lehet.

Tavaly decemberben egy szociális munkás és szépségipari szakember felkereste az Utcajogászokat, és amíg ők tanácsokkal lepték el a rászorulókat, addig a segítőkész szakember ingyen hajvágással lepte meg őket. Szerintem nagyon jól esett nekik, hogy pár nap erejéig végre ápolt embernek érezhették magukat.

És hogy a cikknek a biciklikhez is köze legyen, a minap találtam egy szervezetet, akik hajléktalanok számára kerékpárokat ajándékoznak. A Cycles 4 Hope szervezet Roseville, Kaliforniában alakult meg 2008-ban. Az alapító egy szombatot töltött hajléktalan emberek között, rá egy hónapra már segített nekik. Kerékpárokat  illetve ingyen szervizelést kaphatnak a rászorulók. Hiszik, hogy ezzel a segítség nyújtással egyszerűbben kapnak majd munkát, így könnyebben menedékhez, ételhez juthatnak az emberek. Eddig több, mint 5000 bicikli került gazdához, akik remélhetőleg azóta dolgoznak és a fejük felett tető is van. A szervezet adományokból él, és önkéntesekkel dolgozik. 

Igencsak érdekesnek és hasznosnak tartom az alapítványt, szinte ingyen tudják hozzásegíteni a rászorulókat az egészségesebb életvitelhez és a megélhetéshez. Gratula!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

5 × 5 =

X