KáVélo

KáVélo

Hétfő! A dolgozó emberek legnagyobb ellensége.
Kávé! A dolgozó emberek legjobb szövetségese.
És a bicikli…

A világ számos városában találhatók a környezettudatosságot szem előtt tartó és az élhetőség javítását célzó kezdeményezések, folyamatok. Ebben a cikkben a kerékpározás és a specialty kávé találkozása kapcsán szeretnénk bemutatni nektek egy igazán egyedi találmányt.

Valószínűleg egyik olvasónknak sem ismeretlen tény, hogy a kerékpározás reneszánszát éli. Mi természetesen a fenntarthatóbb városok és életstílusok gondolat zászlóshajójaként tekintünk a kerékpározásra. Ugyanakkor hasonlóképp gondolkodunk írásunk másik szereplőjéről, a kávéról is, hiszen a specialty kávék termelői és forgalmazói alapvetően kiállnak a társadalmi szerepvállalás, a környezetvédelem, illetve a normális munkakörülmények biztosítása mellett.

Az utóbbi egy-két évtizedben a kávéházi kultúra újabb fellendülésének korát éljük világszerte, így csak idő kérdése volt, hogy ez a két remek dolog mikor találkozik egymással. 2011 volt az év, amikor Angliában egy olyan projekt magvait vetették el, amelynek eredményeképp megszületett az újhullámos kávé és a kerékpáros kultúra szerelemgyermeke, a kerékpáros kávézó, más néven a Velopresso, amely egy egyedülálló, rendkívül innovatív és teljesen integrált kávé tricikli.

És hogy miről is beszélünk. Hétindítóként tekintsétek meg a véleményünk szerinti legmenőbb munkahelyek egyikét.

A videóban egyébként Brian Leonardot, ismertebb nevén Barista Briant láthatjátok, aki egyedülálló latte art művészetéről ismert.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

17 + 14 =

X