Szépítsük otthonunkat, hiszen tavasz van!

Szépítsük otthonunkat, hiszen tavasz van!

Tavasszal mindenkire rá szokott törni a nagy takarítási-  és a  tisztasági festés pánik, a visszarendezésnél pedig a dekorációk kerülnek szortírozásra. Ilyenkor jó átgondolni, hogy milyen otthon is szeretnénk magunknak kialakítani. Mindenki szereti a szép, egyedi tárgyakat, kütyüket az otthonában, a kertjében. Az Etsy, az AliExpress, az Amazon és még sorolhatnám az oldalakat, tele vannak, olcsó és remek dekorációs és használati tárgyakkal, ezekből szedtem össze most egy párat.  Ha nem is rendeljük meg őket, legalább láthatjuk, hogy milyen alkatrészeket érdemes megtartani.

Nézzük először, a konyhánkat mivel tudjuk felpimpelni:

A vendégek szeretik a poharat rátenni a fa asztalra,az ablakpárkányra, azonban, ha az alátétek feltűnő helyen vannak, biztos, hogy azokon fognak landolni a poharak! A bambusz és az acél illenek egymáshoz,tetszetős darab. Megrendelhető az Amazonról.

Szerintem elég kevés háztartásban található pizzavágó. Nekem például sose volt, azonban már érkezik Kínából az ötletes és remélem strapabíró bicikli pizzavágó. Potom összegért meg tudjuk rendelni az AliExpress-ről, hajrá hajrá!

Talán a legfontosabb és a legnépszerűbb kellék a konyhában. Mindenkinek van kis bicskája, azonban egy igazi bicajos sörnyitó sokkal jobban mutat. Az Amazonról pár dollárért megrendelhetjük a hasznos tárgyat, és szerencsére fel is lehet akasztani, hogy mindenki láthassa.

Aki szeret sütni, kekszet, mézes sütit készíteni, annak tökéletes a fenti forma. 7 cm átmérőjű a kör, még a karácsonyfán is jól mutathat. Egyszerű, de nagyszerű!

Megrendelhető az Etsy-ről.

A konyhába kell óra, ízléses, egyszerű darab. És ha az pont egy bicikli kereke, ami jó magasról le tud lógni? Szerintem nagyon jó ötlet! Megrendelhető az Etsy-ről.

A konyhába az asztal mellé nehéz széket választani. Ne legyen túl nagy, legyen kényelmes,legalább 6 darab kell, ha jönnének vendégek, tudjanak mire ülni. Az ülésből/vázból készített széket be tudjuk tolni az asztal alá, kevés helyet is foglal el és nagyon jól néz ki!

A nappali és az előszoba is akkor néz ki jól, ha nem túl zsúfolt, azonban ízléses, különleges tárgyak vannak benne, és lehetőleg a színek is passzolnak.  A színes padló vagy fal mellé csak egy- vagy kétféle színt válasszunk ki, és azokból válogassuk össze a dekorációt. A fehér fal mellé azonban akár csíkos, pöttyös dekort is rakhatunk, persze csak mértékkel.

Könyvek kellenek. Ráadásul sok. Mert olvasni jó. Ha van könyv, van könyvespolc is. A könyvespolcon jól mutatnak a könyvtámaszok és elég hasznosak is, senki fejére nem fognak ráesni a könyvek. Nekem ez a támasz tetszik a legjobban, amit az Etsy-ről lehet megrendelni.
A házba, lakásba belépve az első dolog, amit teszünk, hogy felakasztjuk a kabátunkat, kulcscsomónkat. A fa és a kerékpárlánc nagyon jól mutatnak együtt, szerintem minden falon jól mutathat! Ha az Etsy-ről akarjuk beszerezni, kicsit húzós ára van, de szerintem otthon is könnyűszerrel össze tudjuk szerelni a fogast.
Az ágy mellett, a dolgozó asztalon is jól mutat egy-egy lámpa, meleg fénnyel.  Az alábbi darab tökéletesen megy a fehér falakhoz és a fa bútorokhoz.
Nemrég fejeztük be a folyosóra szánt mennyezeti lámpánkat, ami boros üvegekből készült. Azonban a nappaliban, ahol nagy a tér, az alábbi kerék lámpa nagyon jól mutatna! Végül is a lámpát bármikor le lehet cserélni 🙂
A fali lámpák jól mutatnak a folyosókon, a nappaliban, de akár a teraszon is, a hintaágy mellett. A kormányból készített lámpa igazán jól néz ki, bárhová is tesszük.

A fenti ötletek mellett rengeteg dolgot találhatunk még az oldalakon, érdemes böngészni. Azonban látjátok, hogy ezek nagy része általunk is elkészíthető, így a már nem használt kereket, láncokat ne dobjuk ki, használjuk fel ezeket az alkatrészeket, és alkossunk valami szépet!

Például:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

négy × 5 =

X