A kerékpáros sisak

A kerékpáros sisak

A legtöbb esetben sisak viselése nélkül látjuk a kerékpározókat. Kevesen tudják, hogy a bukósisak használata kötelező is lehet, de csak egy esetben, ha lakott területen kívül 40 km/h feletti sebességgel haladunk. Ettől eltekintve a sisak viselése mindenkinek a saját döntése, azonban mi családi kerékpáros kirándulásra, 14 év alatti kisgyermeknek és sportoláshoz mindenképpen csak ajánlani tudjuk. Nem csak az eséseknél védi a fejet, hanem az utunkba esetleg belógó faágaktól is.

Már rengeteg típusú, márkájú, kivitelű és színű fejvédőből válogathatunk. A legnagyobb különbség az egyes sisakok között, és egyben ez is az egyik legfontosabb szempont, a komfortérzet. A forgalomba kerülő olcsóbb darabok is megfelelő védelmet nyújtanak már, viszont kényelem szempontjából nem mindegy, hogy milyen a súlya, vagy milyen szellőzéssel rendelkezik. 

Különböző használathoz, különböző sisakok. Országúti, MTB, városi, gyermek, stb.

Fontos, hogy vásárláskor próbáljuk fel a kiszemelt bukósisakot. Ez abban az esetben is erősen ajánlott, ha állítható a belső átmérője. Így meggyőződhetünk, hogy a rögzítőpántok segítségével kényelmesen a fejünkre tudjuk-e rögzíteni, illetve azok biztosan tartják-e helyzetüket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

négy × öt =

X